Khalid & Sophie / YouTube / NPO

Khalid & Sophie / YouTube / NPO

Nederland trots op behalen halve finale Songfestival

Nederland staat vanavond in de halve finale van het Eurovisie Songfestival. Een prestatie waar het trots op mag zijn, zo is de teneur in het land.

“Ongelofelijk knap, zeker voor zo’n klein landje. Je staat toch maar mooi tussen de beste 37 deelnemers van Europa”, vindt Songfestival-kenner Cornald Maas. “Ongeacht de uitslag vanavond kunnen we daar zeer tevreden mee zijn. Waar een klein land groot in kan zijn, zeg ik altijd maar.”

Het duo Mia en Dion is zelf ook zeer tevreden met het behalen van de halve finale. “Er was in aanloop naar dit toernooi veel kritiek, maar dit hebben we toch maar mooi bereikt.” glundert Dion. Mia vult hem aan: “Vanaf nu is eigenlijk alles bonus. We hebben het al geweldig gedaan, we kunnen terugkijken op een zeer geslaagde campagne. Dus vanaf nu is het gewoon genieten van iedere seconde en mochten we dan ook nog eens de finale halen, ja, ik weet niet hoe ik dan zal reageren. Maar reken maar dat de champagne dan op tafel komt.”

Over de kansen op die finale zijn de meningen verdeeld, maar volgens Mia en Dion hebben ze niks te verliezen. “De druk ligt absoluut bij de grote landen, dus wij kunnen er onbevangen invliegen vanavond. We weten dat het hele land al ontzettend trots op ons is, in andere landen wordt er veel meer verwacht. Onder die druk kan het zomaar eens zijn dat je een uithaal finaal mist natuurlijk. Daar moeten wij dan van profiteren.”

De documentaire ‘The road to the semi-finals’ zal binnenkort op Videoland verschijnen. Mia en Dion kijken reikhalzend uit om deze prachtige aanloop naar dit knotsgekke avontuur te tonen aan hun fans. “Maar nu eerst genieten!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *