Pro Shots / Johan Manders  & Netflix

Pro Shots / Johan Manders & Netflix

Netflix doet ook bod op Eredivisierechten: ‘Wedstrijden in toekomst opgedeeld in 8 afleveringen’

Niet alleen ESPN en de alliantie van tv-aanbieders hebben op de Eredivisie-rechten geboden, ook Netflix wil er een gooi naar doen. De streamingdienst heeft zeer vooruitstrevende ideeën bij het uitzenden van het Nederland voetbal, zoals het opdelen van de wedstrijden in maar liefst acht afleveringen.

“Mensen hebben een kortere spanningsboog en kijken liever niet meer lange stukken achter elkaar”, zegt een woordvoerder van Netflix. “Neem nu een wedstrijd als RKC – FC Volendam volgende week. Als je die opdeelt in verschillende delen en elke dag een nieuwe aflevering uitzendt, bouw je de spanning mooi op. Die cliffhangers en de spanning zijn heel belangrijk om een jong publiek aan te spreken.”

Voor de vaste gezichten die nu nog te zien zijn rondom de wedstrijden heeft Netflix ook wel ideeën. Zo krijgt Hans Kraaij jr. een lange serie genaamd ‘Hans on Earth’ en zal Jan Joost van Gangelen in verschillende door Netflix geproduceerde actiefilms te zien zijn als superheld. Verder is Netflix voornemens om de serie ‘The Last Dance of Bram van Polen’ te produceren.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *