Shutterstock / Studio Speld

Shutterstock / Studio Speld

5 zeer specifieke gebeurtenissen die ook jou kunnen overkomen

Helaas maken we allemaal weleens dingen mee waarvan je achteraf had gehoopt dat het je niet was overkomen. Maar laten we duimen dat de volgende vijf zeer specifieke gebeurtenissen jou niet overkomen, bijvoorbeeld eind volgende week of ergens deze maand nog.

1 – Op een niksvermoedende vrijdagmiddag om 16:30 uur rijd je op de scooter naar huis van werk. Onderweg krijg je ruzie met een gans. Maar het is niet zomaar een gans. Het is een hooligans. In een bloedstollend gevecht van 40 seconden kom jij met een gehavend oog en gebroken sleutelbeen uit de strijd. Hierdoor kan jij je baan als vrachtwagenchauffeur helaas niet uitvoeren de komende maanden. Jij vindt dat je recht hebt op loonuitbetaling in deze periode, je baas vindt echter dat je een watje bent en wil maar 40% van je loon uitbetalen. Een wekenlange ruzie met een kort geding als gevolg. Wij duimen ervoor dat je dit niet gaat meemaken. Pas in ieder geval op voor ganzen op vrijdag deze maand.

2 – Het pakketje met je nieuwe fiets van 2000 euro is maar voor de helft bezorgd en zowel de bezorger als de verkoper zeggen dat het elkaars schuld is. De bezorger heet om een of andere reden ‘Ruurdio’, terwijl de verkoper de gebruikersnaam ‘wondjesman’ heeft gekozen. Het is zéér te hopen dat dit jou niet overkomt, zaterdagmiddag 29 april, en het is al helemaal onze hoop dat het niet tot een dusdanig onoplosbaar geschil leidt dat je er zonder rechtsbijstand niet meer uitkomt. Nou, kleine kans hoor, dat dit zeer specifieke voorbeeld uitgerekend jou, op zo’n mooie zaterdagmiddag, overkomt.

3 – Je komt thuis van een heerlijk rustige vakantie in Chersonissos en je komt erachter dat je nieuwe buurman in zijn tuin de eiffeltoren heeft nagebouwd van kattenpoep. Tot overmaat van ramp speelt hij ook elke zaterdagochtend doedelzak naast de poeptoren omdat hij denkt dat het helpt tegen het eczeem van zijn zoontje. Na meerdere, vriendelijke verzoeken om de poeptoren weg te halen, omdat de stank niet te harden is, besluit je juridische stappen te nemen. Hé, wat fijn om weer thuis te zijn!

4 – De beste vriendin van je ex leent je auto om oude koeien uit de sloot te halen en rijdt je voorbumper eraf. Maar dat is nog niet alles: ze wil niet opdraaien voor de schade. Vervelend om te horen op vrijdagmiddag om 16:14 uur net nadat je je werklaptop dicht hebt geklapt, en je een advocaat een brief op moet laten stellen om te eisen dat die beste vriendin voor de schade gaat opdraaien. Het zal gelukkig wel niet gebeuren hoor. Ondanks dat het bijzonder vervelend zou zijn als het juist wél gebeurde. Dat zou erg jammer voor je zijn, als dat juist wel gebeurde.

5 – De waterleiding in je huis op de Admiraal de Ruyterweg is gesprongen. Terwijl de eigenaar van de snackbar beneden op de deur bonkt vanwege bruin water dat in zijn frituurpannen druppelt, probeer jij de huisbaas te bereiken. Helaas is hij niet bereid om langs te komen en beweert dat de waterschade jouw eigen schuld is. Nu moet jij in alle hectiek erachter gaan komen wie er verantwoordelijk is voor de schade en wat jouw rechten zijn. Hopen dat dit jou niet overkomt, volgende week woensdag rond 15.00 uur!

Potentiële conflicten liggen altijd op de loer. Daarom is een rechtsbijstandverzekering bij ARAG erg handig en vaak financieel voordelig. Met ARAG kan je op het recht vertrouwen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

6 – Je wordt om 3:12 uur in de nacht plotseling wakker en je begint te piekeren. Je bedenkt je dat je nog een HOY-worst in de koelkast hebt liggen en je vraagt je af of die al over de houdbaarheidsdatum is. Dan begint het te malen en uiteindelijk sta je op om het controleren. Opluchting: de datum is 28 oktober 2039. Voor alle zekerheid eet je de HOY-worst direct op, want wie gaat de schade dekken als je hem te lang laat liggen en je geeft hem dan aan de hond van de buurman (of aan Maitreya)? En dan lig je weer uren wakker over de dekking van je aansprakelijkheidsverzekering.
Wel jammer, dat om 5:24 uur de worst er weer in z’n geheel uitkomt. Maar goed, je was in ieder geval op tijd!!

Reageer