Krasula / Shutterstock

Krasula / Shutterstock

Komt de vakantie met de caravan naar Sudan in gevaar?

In Sudan is het op verschillende plekken in het land nog altijd onrustig. Er woedt momenteel een gewelddadige strijd tussen de RSF en het leger. De vraag is daarom: komt deze zomer voor veel gezinnen de vakantie met de caravan naar Sudan in gevaar?

Veel mensen vrezen een negatief reisadvies. “Wij gaan al 20 jaar met de caravan naar Sudan en dit jaar zou voor het eerst zijn dat het misschien niet kan. Zelfs tijdens corona zaten we nog daar”, zegt familie de Haan. “Maar we hebben ook wel begrip. Stel je voor dat we een lekke band krijgen door een rondvliegende kogel of iets dergelijks. Dat moeten we niet hebben.”

Vakantiegangers die deze zomer met de auto naar Ethiopië of Somalië op vakantie willen, zullen naar alle waarschijnlijkheid ook niet meer via Sudan kunnen rijden. “Een risico. We kiezen dan toch voor een andere route via Uganda en Kenia en laten Sudan even links liggen. Voor nu.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *