Itsmesimon / Shutterstock

Itsmesimon / Shutterstock

Hackers dreigen met gele kaart, KNVB maakt losgeld direct over

De KNVB is gezwicht voor Lockbit, nadat het hackerscollectief heeft gedreigd met een gele kaart. De voetbalbond heeft direct het gevraagde losgeld van ruim een miljoen euro overgemaakt.

De bond heeft ‘geen keuze’, zo laat voorzitter Just Spee weten. “Wij zijn een serieuze bond, die de belangen van alle voetballers in ons land dient. Wij laten niet met ons sollen. We willen een duidelijk signaal afgeven dat je voor dreigementen over het publiceren van uiterst gevoelige gegevens bij ons niet aan het juiste adres bent. Maar ja, er is nu een totaal andere situatie ontstaan, ze hebben ons in de houdgreep. We kunnen het risico op een gele kaart niet nemen natuurlijk.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *