Pro Shots - Erwin Spek

Pro Shots - Erwin Spek

KNVB: ‘Echtheid cyberaanval geverifieerd toen we map ‘PowerPoints Hans van Breukelen’ zagen’

De KNVB is getroffen door een cyberaanval waardoor cybercriminelen nu een grote hoeveelheid informatie van de voetbalbond in handen hebben. Het is geen bluf van de criminelen: “We hebben de echtheid van de aanval kunnen verifiëren toen we een met map ‘PowerPoints Hans van Breukelen’ zagen”, vertelt een anonieme medewerker verslagen.

“Er waren nog meer voorbeelden waaruit de echtheid van de hack bleek: het door Frans Hoek geschreven document ‘Keeperstombola’, de ongeopende sollicitatiebrieven van Danny Blind, het document ‘Omgaan met Bert Maalderink: do’s en don’ts’, de informatieve PowerPoint-quiz ‘Vreugdebier of woedebier?’, het nog onaangeroerde document ‘Voetbalspeerpunten’, het scoutingsrapport ‘Queensy Menig?’ en een lege map getiteld ‘Redenen waarom Ryan Babel tot en met 2021 is opgeroepen voor Oranje’”, zegt de medewerker. “Hier kunnen we niet omheen: dit zijn KNVB-documenten in optima forma.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Sjakie Graus zag t gebeuren bij zoon Koer, begon met Waku Waku en daarna ook nog s Martin Gaus, Ja op Ann een oogje laten vallen, kun je subiet inpakken, boel de boel geblazen, lijssie en kabinet is ter niks bei

Reageer