Shutterstock / Alexandros Michailidis & Youtube / Jeugdjournaal - AVROTROS

Shutterstock / Alexandros Michailidis & Youtube / Jeugdjournaal - AVROTROS

AVROTROS nodigt Frans Timmermans uit om te zien of Nederland nog uit Eurovision-deal kan

Naar aanleiding van de storm van kritiek die de AVROTROS deze week te verduren kreeg over de Nederlandse Songfestival-inzending, heeft de omroep besloten om Eurocommissaris Frans Timmermans op hun kantoor uit te nodigen om te zien of Nederland nog uit de Eurovision-deal kan.

“Het was een heel positief gesprek”, liet AVROTROS-directeur Eric van Stade na afloop weten aan de toegesnelde pers. “Het is goed om nu helder te hebben hoe de organisatie erin staat en waar ze de grens trekken met wat nog toelaatbaar is.”

Volgens Timmermans is de organisatie zeer bereid om mee te denken aan oplossingen voor Nederland in de vorm van financiële steun voor zangcoaching, graphic visuals en autotune, maar kan het land zich in deze cruciale fase absoluut niet meer terugtrekken: “Ook Nederland moet zich aan de afspraak houden.”

Toch was ook Timmermans na afloop van het gesprek voornamelijk positief: “Wat mij bemoedigt is dat we het erover eens zijn dat we ons aan de Europese regels moeten houden en tegelijkertijd het belang zien van de bescherming van de Nederlandse cultuur.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het valt mij op, dat deze reacties van hetero’s afkomstig zijn. De zeer grote meerderheid van de ‘Songfestival-kijker’ behoort echter tot de gay-gemeenschap. En wij zijn in het geheel niet geïnteresseerd in de muzikale kwaliteit van een inzending. Voor ons is meer belangrijk hoe strak de kleding van de zanger om het lichaam plooit. Voor de homo ‘verdient het oog’ ook wat.

Reageer
gravatar

Nou ja, hun atonale gegil is het ergste niet. Maar alle andere landen sturen hun mooiste fotomodellen die aardig kunnen zingen. Daar kan het Nederlandse talentloze paar niet tegen op.

Reageer
gravatar

Ik heb gisteren de redactie om de ondersteuning gevraagd die de twee kroelende duiven Mia Nicolai en Dion Cooper heel hard nodig hebben.

Maar wat lees ik hier? Ze worden haast letterlijk de grond in geboord! Zelfs hun prachtige, indrukwekkende namen worden niet genoemd!

Reageer