wichayada suwanachun / Shutterstock

wichayada suwanachun / Shutterstock

Deeltijdprins: deze man zit 40 uur per week op kantoor maar werkt slechts 16 uur daarvan

Marketingmedewerker Thijs (39) zit zelf al jarenlang veertig uur per week op kantoor. Hij zit het grootste gedeelte van de tijd uit het raam te staren en is slechts zestien van de veertig uur per week ook daadwerkelijk bezig met werk. Hierdoor krijgt hij wel gewoon voltijd betaald, maar hoeft hij zich maar deeltijd in te spannen: een vernuftige deeltijdprins.

“Door maar een klein gedeelte van mijn veertigurige werkweek ook daadwerkelijk te werken, heb ik ruimte voor andere zaken die ik belangrijk vind”, zegt Thijs. “Ik heb bijvoorbeeld meer tijd voor zelfontplooiing en persoonlijke ontwikkeling hier op kantoor. Ook onderhoud ik m’n sociale contacten door constant met andere collega’s die wél bezig zijn te praten. Vorige week heb ik hier zelfs uitgebreid boodschappen gedaan onder werktijd.”

Om de tijd die hij op zijn werk niet werkt te compenseren heeft Thijs het thuis bijna alleen maar over zijn werk.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Verkoopondersteuner (Engels: marketing supporter) Thijs Zonder Achternaam (39) heeft uit stoerdoenerij gejokt.
Onder werktijd moet hij o.a. uit het raam kijken om potentiële kopers te tellen en te categoriseren. Voorts doet hij elke dag boodschappen bij concurrenten om hun beprijzing te noteren.

Dat zo genaamd luieren is dus gewoon zijn werk.

Reageer