NOS

NOS

Kabinet stopt voorlopig met regeren omdat land wel geregeerd moet worden

Het kabinet stopt voorlopig met regeren. De coalitiepartijen verschillen zo sterk van mening over belangrijke onderwerpen dat een kabinetscrisis onvermijdelijk zou zijn als er beleid wordt gemaakt. Het kabinet wil zijn eigen val voorkomen omdat het land wel geregeerd moet worden.

“Nederland kan een kabinetscrisis er nu niet bij hebben”, zegt premier Mark Rutte. “Er spelen zulke grote onderwerpen: stikstof, migratie, klimaat, inflatie, veiligheid, woningnood. Een demissionair kabinet kan die problemen niet oplossen. We moeten er alles aan doen om dit kabinet te laten zitten, dus doen we even niks.”

Vicepremier Sigrid Kaag vreest dat nieuwe verkiezingen zouden leiden tot een groot conservatief blok. “Dat kunnen we ons niet veroorloven. Partijen als BBB willen op de grote thema’s niet vooruit. We moeten nu echt even stilstaan om dat soort stilstand te voorkomen.”

“Deze partijen zijn het misschien niet over alles eens”, zegt vicepremier Wopke Hoekstra. “Maar u verwacht nu een constructief vervolg op deze zin. Komt-ie: samen, met elkaar, voor heel Nederland. Ik wil terug naar McKinsey.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Rutte: “Waarom dient alles zo snel te worden opgelost? Wij zijn pas 12 jaren bezig um de puinhopen van de vorige kabinetten op te ruimen, Dan pas komen wij bij de probleempjes, welke wij zelf veroorzaakt hebben”.

Reageer
gravatar

Slim. Laat de provincies het oplossen, waar BBB de grootste is. Frustreer ze in de uitvoering en misschien krijg je de kiezers terug. Misschien ook niet.

Reageer
gravatar

Thierry, je moet zeker even wachten tot je je schorsing hebt uitgezeten.
Laat ons nou even de zaak bestieren en ons over eventuele kiezers zorgen maken. Tribunalen leveren overigens geen kiezers op, maar in ieder geval wel reuring.
Nog even bek houden dus.

gravatar

Kijk dit is nog eens heet nieuws en nogal betrouwbaar ook! Ze leren het wel bij De Speld.

Namens de familie van de Buren

Reageer