Willem Michael Bulder / Shutterstock

Willem Michael Bulder / Shutterstock

Levensgevaarlijk: Suzanne koopt kleding bij Bever zonder advies van buitenexpert

De 42-jarige Suzanne heeft bij de Bever in Arnhem een fleecevest gekocht omdat ze het ‘af en toe wat frisjes’ vindt tijdens haar boswandelingen. Het blijkt echter dat Suzanne vóór haar aankoop helemaal geen buitenexpert heeft geraadpleegd. Werknemers van Bever spreken er schande van.

“Dit is totaal onverantwoord”, beklaagt manager Theo Rutten. “Als je zo’n minachting hebt voor veiligheid kun je net zo goed meteen een grafsteen uitzoeken. Die vind je overigens bij ons op de derde verdieping, tweede gangpad links.”

Buitenexpert Veerle vindt het uitermate onverstandig om niet eerst advies te vragen: “Heb jij enig idee wat voor outfit je aan moet als je 6 kilometer gaat wandelen in dit zachte weer? Een thermoshirt met softshell? Een longsleeve met bodywarmer? Een hemd met een lightweight pullover? Nee, dat dacht ik al. Met dit roekeloze gedrag lig je voor je het weet onderkoeld of oververhit in de greppel.”

De Bever in Arnhem heeft Suzanne dringend verzocht om zo snel mogelijk een buitenexpert te raadplegen alvorens haar huis te verlaten.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Tijd voor een wet die uitsluitend gecertificeerd personeel toestaat in winkels. Anders zit je zo met een mode zelfmoord te kijken.

Reageer
gravatar

Ik weet niet wat een vliesvest is. Ik heb geprobeerd het op te zoeken. Het enige wat ik op internet vond was het onderstaande bericht.

“Alleen al bij het dragen en wassen van fleece (vlies) komen miljoenen plasticvezels vrij die in het milieu en de lucht om ons heen terechtkomen. Zo is meer dan een derde van de microplastics in de oceaan afkomstig van synthetische kleding.”
Bron: https://www.thegreenlist.nl

Dus een vliesvest is een kledingstuk voor het bovenlichaam met mouwen en aan de voorkant een rits of knopen geheel gemaakt van ongezonde microplastics.

Reageer