Radu Razvan / Shutterstock

Radu Razvan / Shutterstock

Jumbo: ‘Wielrennen bleek megasaaie sport met 1 ploeg die elke koers domineert’

Jumbo heeft uitgelegd waarom er een einde komt aan de sponsoring van de succesvolle wielerploeg. Volgens een woordvoerder van de supermarktketen is de directie erachter gekomen dat wielrennen een megasaaie sport is waarin één ploeg elke koers domineert.

“Dat wisten we niet toen we eraan begonnen”, zegt woordvoerder Birgitte Halink. “We dachten dat het een spectaculaire sport was, maar inmiddels weten we dat je urenlang naar een stel gele shirts aan de kop van het peloton zit te kijken, waarna Wout van Aert wint. Als mensen daar plezier aan beleven: prima. Maar wij gaan dat slaapverwekkende gedoe niet meer sponsoren.”

De redenen om ook met de schaatsploeg te stoppen zijn volgens Halink vergelijkbaar. “Moet ik dat echt uitleggen?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *