fizkes / Shutterstock

fizkes / Shutterstock

De 5 geheimen van een korte relatie

Iedereen die ooit een korte relatie heeft gehad, kent de vraag: wat is het geheim? Wat is de sleutel tot een niet-succesvolle relatie? Het is een moeilijk te beantwoorden vraag, maar uit interviews met talloze mensen die een korte relatie hebben gehad, destilleerden we de belangrijkste punten. Dit zijn de vijf geheimen van een korte relatie:

1. Extreem veel klagen
Zodra je wakker wordt meteen mee beginnen: klagen. Extreem veel klagen. Klagen over het weer, je werk, familie, vrienden, buurvrouw Claudia, de resultaten van FC Groningen, nog een keer het weer en alles wat je maar kan bedenken. Zolang je zonder filter klaagt, houd je elke relatie kort en ongezond.

2. Slecht communiceren
Ieder koppel heeft soms onuitgesproken problemen. Juist door die problemen ook daadwerkelijk onbesproken te laten, gaat het broeien. Dat is essentieel in een korte relatie. Slechte communicatie – of nog beter: helemaal geen communicatie – is key, en bovendien prima te combineren met het vele klagen. Wil je partner een serieus gesprek voeren over jullie relatie? Begin dan gewoon wéér over buurvrouw Claudia.

3. Onrealistische verwachtingen
Door onrealistische verwachtingen te hebben, verlaag je de duur van je relatie drastisch. Als  je meteen na de eerste dates al verwacht je ultieme soulmate gevonden te hebben en ervan uitgaat dat je partner perfect is, kan diegene daarna alleen nog maar tegenvallen. Leg die lat zo extreem hoog dat je partner er alleen nog maar onderdoor kan duiken.

4. Wees jaloers
Als je partner een leuke anekdote vertelt over zijn of haar werkdag en daarbij de naam van een collega noemt, is het zaak om direct achterdochtig te reageren. “Wie is Derk?”, vraag je dan, met een boze blik. “En waarom keek je vorige week zaterdag zo opzichtig naar die vulploegmedewerker van de Jumbo?”, vraag je er dan meteen achteraan. Voor een korte relatie is het belangrijk om constant irrationeel jaloers te zijn.

5. Wees rigide en niet ontvankelijk voor veranderingen
Don’t go with the flow. Wees rigide en niet ontvankelijk voor veranderingen. Zorg dat je vastroest in je eigen patronen en reageer verbolgen als je partner iets anders voorstelt. Stelt je wederhelft ontbijt op bed voor? Liever niet. Een keer samen naar werk fietsen in plaats van alleen? Nee dankje. Een verrassingstripje naar het buitenland? Absoluut niet. We gaan weer naar de camping in Veghel. Een van de sleutels tot een korte relatie is een strikte, starre houding en een gezonde hekel aan veranderingen. Succes!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het lukt De Speld niet om het echte nieuws heet van de naald en betrouwbaar te publiceren. (Zie o.a. bovenstaand nieuwsloze artikel met inhoud die eeuwen geleden al was uitgekauwd.).

Volgens mij is de familie Van Der Buren daarom afgehaakt. Althans ik heb vandaag geen berichten van die opdringerige en spraakzame familie gezien.
Natuurlijk kan de redactie, net als ik, haar grote blijdschap niet onder woorden brengen. Als het waar is.

Reageer