oliverdelahaye / Shutterstock

oliverdelahaye / Shutterstock

Top kabinet komt vanavond bijeen, mag dat wel van Van der Plas?

Premier Rutte en zijn drie vicepremiers komen vanavond met hun financiële secondanten bijeen om te praten over de gevolgen van de verkiezingsuitslag. Een interessant voornemen, maar mag het wel van Caroline van der Plas?

“Ik denk niet dat dit zomaar kan”, zegt Wierd Duk van de Telegraaf. “BBB heeft 18% van de stemmen gekregen bij de Provinciale Statenverkiezingen. Volgens mij moet de minister-president dan netjes toestemming vragen aan de fractievoorzitter van die partij in de Tweede Kamer, voor hij zijn collega’s uitnodigt voor overleg.”

Duk noemt het ‘bizar’ als Rutte, Kaag, Hoekstra en Schouten het regeerakkoord dat zij onderling gesloten hebben tegen het licht gaan houden. “Ze hebben afgesproken in het Torentje, en niet in de werkkamer van Van der Plas. Dat lijkt me een opzichtige poging om geen goedkeuring aan haar te hoeven vragen voor het gebruik van haar kamer. Ondemocratisch, terwijl het volk gesproken heeft.”

Van der Plas zelf noemt het ‘heel gek’ dat Rutte niet naar Deventer is gekropen om een gesprek met zijn coalitiegenoten af te smeken. “Volgens mij is BBB de grootste geworden, maar misschien ben ik te gewoon gebleven om te begrijpen hoe het werkt in Den Haag.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat een paniek van de regering. De BBB is nog een partijtje in de Tweede Kamer. Dat flikkert om als over twee jaar of eerder de BBB de grootste partij in die Kamer wordt.
Burgers tegen boeren met allemaal hun eigen belangen.

Denk nog maar eens terug aan de partij van kletsmajoor Pim Fortuijn zaliger. Het zat zonder de vermoorde Pim vol van partijleden, die van politiek van toeten nog blazen wisten. Het meest catastrofaal was echter dat alle gekozen leden hun eigen agenda had.

Boer Koekoek sla ik maar over.

Reageer