Harry Wedzinga / Shutterstock

Harry Wedzinga / Shutterstock

Kabinet overweegt investering in ‘een bushokje’ in ‘de regio’

Op termijn is ‘een bankje’ zelfs mogelijk

Het kabinet neemt de zorgen van de burger in de provincie serieus. Zo serieus dat het nu zelfs een investering in een bushokje overweegt. Het bushokje moet in ‘de regio’ gaan komen.

“We bekijken inderdaad de mogelijkheid tot een faciliteit in de regio. Daarbij is het oog gevallen op een bushokje”, laat minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat weten. “Maar je moet je wel voorstellen dat zoiets een langetermijnplan is. Er kan waarschijnlijk budget voor vrijgemaakt worden, maar je moet eerst in kaart brengen of het plan haalbaar is. Waar moet het komen te staan, is er in de provincie überhaupt wel plek voor zo’n bushokje, wat is ‘een regio’, het zijn allemaal vragen waar we in dit stadium mee zitten.”

Harbers is hoopvol over dit wat hij noemt ‘ambitieuze project’, maar het moge duidelijk zijn dat hij niet te vroeg wil juichen. “De intentie is er in ieder geval. Er zijn veel zorgen in het land, en we willen met deze investering laten zien: het maakt niet uit waar je woont. Een bushokje moet voor iedereen mogelijk zijn. En laat ik meteen duidelijk zijn: het houdt mogelijk niet op bij dit bushokje. Mocht het project een succes blijken, dan zou in de toekomst zelfs een bankje mogelijk kunnen zijn in de provincie. Iedereen heeft recht om te dromen. Ook de mensen in de regio.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het kabinet werkt aan grootste plannen voor de regio. Zo krijgt dankzij de Spreidingswet straks ieder dorp een AZC. Ook komen er duizenden flexwoningen voor statushouders; investeren wij honderden miljoenen extra in onderwijs voor kinderen met een grote taalachterstand; en we onteigenen voor miljarden boeren om ruimte te maken voor nog eens honderdduizenden Arabieren die van harte welkom zijn in ons land.

Reageer
gravatar

Normaal gesproken geven wij alles aan buitenlanders, maar als dit bushokje ook door bijvoorbeeld asielzoekers wordt gebruikt, dan kan ik wel leven met de investering.

Reageer
gravatar

Thierry, ik heb gehoord dat jij geld verzamelt voor het bouwen van bushokjes in oost en midden Rusland. Het vervoer is uitsluitend bestemd voor verse soldaten. De bus neemt voor de terugreis alleen lijken mee en levende militairen met maximaal één ledemaat.

gravatar

Dat is juist. Mijn vredessoldaten worden geacht hun eigen vredeswapens meenemen. Bijvoorbeeld een vredeskatapult, een vredeswindbuks of een vredes-atoombom.

gravatar

Poetin, nu jij hier toch bent, heb ik een vraagje voor jou. Hoeveel kamikazepiloten heb jij nog over? Hoeveel daarvan zijn vrijwilliger?

gravatar

Vredesduif is dat wat, Vladi?

Er was ook nog een verzoek of je de schade in Oekraïne kunt vergoeden.

Hoe ga je dat trouwens doen met al die doden en gewonden, oorlogsmisdaden, dat soort dingetjes?

De mondiale gevolgen trouwens?

gravatar

Ik schade in mijn Oekraïne vergoeden? Die is gek!
Zodra ik Volodymyr Zelensky levenslang in een Siberisch martelkamp heb zitten,
– maak ik van alle inwoners dwangbouwvakkers,
– laat ik Amerika betalen, want mijn Rusland heeft destijds niet mogen genieten van Marshallhulp en
– mijn gas wordt voor Europa dertig keer zo duur.