NOS

NOS

Koeman heeft veel goede dingen gezien: ‘Bij Frankrijk’

In aanloop naar het EK 2024 speelde het Nederlands elftal een kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk. Bondscoach Ronald Koeman heeft, zo zegt hij zelf, veel goede dingen gezien. “Bij Frankrijk.”

“Vanaf het eerste moment werd er gelijk goed druk gezet waardoor de 1-0 valt”, vertelt hij. “Daarin zie je een bepaalde voetbalintelligentie. Het is gewoon heel fijn om te zien dat dat er zo ingeslepen zit. Kan ik me voorstellen voor de Fransen.”

Het werd ook snel 2-0. “Een heel scherp aangesneden vrije trap. Daarmee zorg je meteen voor gevaar. En 'je' is in dit geval dan natuurlijk Frankrijk.”

“Ik zag slimme loopacties, mooie steekpasses, fraaie doelpogingen. Niet van ons hoor, maar ik neem het wel mee naar de volgende wedstrijd”, verklapt Koeman zijn voorbereiding op Gibraltar. “Daar kan ik dan lekker aan terugdenken. Op de momenten dat Taylor z'n enkel verzwikt bij een aanname en Weghorst jankend de ballenjongen torpedeert, zie ik Griezmann en Mbappe als ik m'n ogen sluit.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

ik vind dat er hee veel word gepraat over frankrijk, het gaat over nederland.
bovendien heeft hij tijdens de wedstreid nooit complimenten gegeven aan frankrijk, hij heeft gezecht dat nederland het beter moet doen maar het is de bondcoach van nederland.

Reageer