Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock

Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock

Elitaire BBB legt meerderheid stemmen voor stikstofbeleid naast zich neer

Partij drukt vanuit ivoren tractortje standpunt erdoor

Het waren duidelijke cijfers: meer dan 60% van Nederland stemde bij de Provinciale Statenverkiezingen op een partij die het stikstofbeleid steunt. Een afstraffing voor de BBB van Caroline van der Plas. Voorlopig lijkt de partij echter niet van plan om in te binden. Politieke experts zeggen dat ze het signaal niet zomaar naast zich neer kunnen leggen.

Politiek duider Xander van der Wulp ziet nog geen beweging in de partij die erop zou wijzen dat BBB enigszins van plan is om in te binden. “Opvallend, na de politieke mokerslag die door het pro-stikstofbeleidkamp toch is uitgedeeld. Veel mensen, maar ook politieke partijen, zijn zich direct gaan afvragen of de BBB zijn mening gaat bijstellen en de wens van het volk zal honoreren. Maar termen als ‘voortzetting stikstofbeleid’ heb ik uit de mond van Van der Plas nog niet gehoord. Je kunt je afvragen of die houding wel past in een democratie zoals we die in Nederland hebben.”

“Het volk heeft gesproken: de meerderheid wil dit gewoon niet”, zegt ook politiek watcher Thomas van Groningen. “Het was een absolute landslide voor het stikstofbeleid. Maar daar lijkt de BoerBurgerBeweging lak aan te hebben. Die drukken vanuit hun ivoren tractortje gewoon dit standpunt erdoor. Het is typisch weer zo’n eenvrouwsactie van Van der Plas zonder rekening te houden met de wil van de kiezer.”

“De politieke realiteit is verschoven”, vervolgt Van Groningen. “Het lijkt erop dat ze bij BBB geen idee hebben wat er leeft in de rest van het land. Ga eens de randstad in en praat eens met iemand uit de culturele sector.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ja maar dat moet je dan wel in het perspectief zien van het feit dat Nederland 41 miljard vierkante metertjes telt, dus dat is minder dan 2kg per vierkante meter per jaar als we binnenwater meetellen, dus waar hebben we het eigenlijk over?

gravatar

Mooi toch.
75 miljard kg waar de boer, ALS HET MAG, weer nuttige plantjes van laat groeien.
Hoe nuttig de 4 miljard kg die, de Nederlander zelf schijt, wordt gebruikt weet ik niet.
Daar maakt de groenlinkse stadsmens zich blijkbaar niet druk om..

gravatar

Als kabinet wil je toch graag doen wat de mensen willen. De Europese grondwet steunen, referenda houden, Burgemeester kiezen, massa immigratie, geen huurhuizen voor Nederlanders maar voor Omvolkiers, EU de macht geven, Btw omhoog, multinationals vrijstelling van belasting, beleid voeren, een visie uitdragen.

Reageer
gravatar

Ik kan mij niet voorstellen dat de politieke bewaker (political watcher – red.) Xander van der Wulp het verkiezingsresultaat (election result – red.) een aardverschuiving (landslide – red.) vindt, maar een ramp (catastrophe – red.) is het zeker.

Reageer