Extinction Rebellion / StudioSpeld

Extinction Rebellion / StudioSpeld

Politieagent die undercover meekeek in chatgroep Extinction Rebellion nu zwaar depressief over klimaatprobleem

Een politieagent die undercover meekeek in besloten Telegram-kanalen van Extinction Rebellion is nu zwaar depressief over de klimaatcrisis. “Ik moest uitzoeken wanneer en waar deze mensen gingen protesteren en kan nu niet stoppen met nadenken over de zoetwatertekorten, over het ongekende verlies aan biodiversiteit, over de absolute genocide die plaatsvindt op insectensoorten, en over niet al te lange tijd ook de mens zelf.”

De agent, in kringen van Investico en De Groene Amsterdammer ‘Inge’ genoemd, zegt dan ook niet te begrijpen waarom Extinction Rebellion ‘niet meer’ aan het doen is. “Het is echt lang voorbij vijf voor twaalf: het is kwart over twaalf. We zijn al te laat. Het is redden wat er nog te redden valt. Ik dacht tijdens het stiekem lezen van die chats alleen maar: ‘schiet op sukkels, wanneer radicaliseren jullie nou echt?’”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Een koffer voor Australië is een Undy koffer, een koffer voor je ondergoed, je Doen Under toebehoren zeg maar. Een koffer voor je krokodillen en grote messen noemen ze in Australië een Dundee koffer. Graag gedaan.

gravatar

Jan, politiemensen zijn niet zulke zielenpoten als jij ze voorstelt. Belachelijk hoe jij ons krenkt.
Meteen verwijderen dit ziekmakend artikel van jou of ik kom jou op heterdaad betrappen door stiekem het verboden vleesmes van mijn oudste kleinzoon (13) in jouw huis te verstoppen.

Reageer
gravatar

Kunnen die lui niet uit protest bij tankstations – bij voorkeur van Shell natuurlijk – zoals in de jaren ’70 gewoon weer benzineslangen doorsnijden?

Ze kunnen zich natuurlijk daarbij tevens vastplakken aan de pompen. Schilderijen in musea zijn immers niet verantwoordelijk voor de prijzen van gas en elektriciteit.

Reageer
gravatar

Is het wellicht mogelijk om, behalve de kansparels, tevens de taal-ayatollah’s een (re)integratiecursus “fatsoen moet je doen” op kosten van de gemeenschap aan te bieden?