robert coolen / Shutterstock

robert coolen / Shutterstock

Kiezer is weer veel onduidelijk geworden deze verkiezingen

De kiezer is tijdens de campagne de afgelopen weken weer veel onhelder geworden. Waar gaan de verkiezingen eigenlijk over? Wat willen de partijen eigenlijk? Politieke onduider Wilma van Gennep maakt het allemaal nog iets onduidelijker.

Van Gennep zegt dat VVD een geweldige mistdeken heeft opgetrokken deze campagne. ‘De VVD voerde campagne tegen de ‘linkse wolk’ om aan te sturen op een tweestrijd, wat beide partijen groter maakt, waardoor de kans toeneemt dat ze meer moeten samenwerken met links. Daarbij voerde de partij campagne op het thema – VVD goed voor je portemonnee – waar deze verkiezingen helemaal niet over gaan want daar gaan de provincies helemaal niet over.’

De andere prominente partij deze campagne is natuurlijk de BoerBurgerBeweging die dankzij duizenden borden in de weilanden zeer zichtbaar was. Van Gennep: ‘Er is juridisch bar weinig bewegingsruimte om iets aan het stikstofbeleid te doen naast wat gegoochel met jaartallen. Het is het totaal onduidelijk wat de partij kan klaarspelen. En geen idee wie er lokaal meedoet, maar ik neem aan dat ze in korte tijd wel wat dubieuze figuren verzameld hebben die straks uit de kast vallen.’

Dan is er de regeringspartij die praktisch onzichtbaar is geweest: het CDA. Voor onze politieke onduider is het al jaren een raadsel waar ze eigenlijk voor staan. ‘Deze verkiezingen hebben ze aangegrepen om die onduidelijkheid te versterken. Op provinciaal niveau houden ze er vaak andere standpunten op na dan de landelijke fractie. Het is hopen op meer duidelijkheid bij de volgende verkiezingen.’

Tot slot nog even de SP, die met een zeer verwarrend filmpje kwam. De slogan is: ‘Omdat het anders moet’. Maar wat moet er dan anders? In de ene auto kan je wel een ander radiostation aanzetten en in de ander word je kennelijk gedwongen het SP-spotje helemaal af te luisteren. Wat is hier aan de hand? Het is zo onklaar als een klontje.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *