Vlad1988 / Shutterstock

Vlad1988 / Shutterstock

Oranje bedankt voor Frankrijk

Het Nederlands elftal heeft bedankt voor de wedstrijd tegen Frankrijk. Na Luuk de Jong en Vincent Janssen heeft heel Oranje per direct besloten te stoppen met de komende interland tegen de Fransen.

Volgens bondscoach Ronald Koeman kosten interlands veel tijd en is het na bijna 118 jaar een mooi moment om het stokje door te geven. “We hebben de afgelopen jaren al vaak tegen Frankrijk gespeeld, we willen nu andere landen de kans te geven. En ze hebben Kylian Mbappé, we hebben geen zin om daar achteraan te rennen.”

Oranje debuteerde als nationale elftal in de vriendschappelijke wedstrijd tegen België, op 30 april 1905. Met 845 interlands blijft Oranje recordinternational. Het elftal houdt de deur op een kier voor een vervolg ná de wedstrijd tegen Frankrijk.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *