Shutterstock/theshots.co

Shutterstock/theshots.co

Man houdt op zich van water, maar stemmen bij de waterschapsverkiezingen vindt hij ‘ook weer zo wat’

Roderik kijkt op zijn mobiel naar informatie over de aanstaande verkiezingen. Terwijl hij de wc doorspoelt met water dat daarna weer gezuiverd moet worden vraagt hij zich af waarom dat nou belangrijk is, zo’n waterschap. “Schoon water is heerlijk hoor, maar om daar nou voor naar de stembus te gaan…”

“Begrijp me niet verkeerd”, prevelt Roderik verder. “Ik heb liever geen last van overstromingen of dat soort dingen, dus ik ben er zeker voorstander van dat iemand zich daarmee bezighoudt. Dat wel.”

Roderik wast zijn handen en mijmert over het feit dat het elk jaar droger en warmer wordt, dat de gletsjers smelten, dat paradoxaal genoeg zowel de kans op overstromingen én droogte steeds groter worden. “Zou tof zijn als ik daar ook maar iets aan kon doen..”, denkt Roderik terwijl hij een nieuwe Youtube-video aanzet.

Op 15 maart maken we keuzes over de toekomst van ons water. De keuzes die we maken hebben gevolgen voor hoe we leven met water. Daarom is het belangrijk om te weten wat voor jou belangrijk is. Hoe zie jij de toekomst van ons water? Stem ook!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *