bbernard / Shutterstock

bbernard / Shutterstock

Vriend die extreem goed is in bowlen wil dit weekend met z’n vrienden graag weer bowlen

“Is leuk man, potje bowlen”, zegt die ene vriend binnen de vriendengroep die extreem goed is in bowlen. “Gek eigenlijk dat we dat niet vaker doen”, mompelt hij terwijl hij grabbelt in zijn sporttas. Hij haalt er een bowlinghandschoen uit. “Ik doe dit bijna nooit, maar deze had ik toevallig nog liggen in de berging.”

Bij zijn eerste beurt gooit de vriend die extreem goed is in bowlen meteen een spare. Hij vloekt. “De vorm is er niet vandaag.” Hij haalt zijn eigen, costumized bowlingbal uit z’n tas en ontkent nog maar eens dat hij vaker dit jaar op de baan heeft gestaan. “Nee joh, daarom vind ik het zo leuk als we wat vaker gaan bowlen met de groep. Ik heb er zelf nauwelijks tijd voor. Misschien volgend weekend weer?”

Tien minuten later heeft de vriend die extreem goed is in bowlen de rest al op een onoverbrugbare achterstand gezet. Hij bezweert bij het drinken van een Spa rood (“ik moet scherp blijven”) nog maar eens dat hij écht nooit bowlt. “Wat denk je dan? Dat ik hier in m’n eentje sta in m’n vrije tijd? Om te trainen zeker?”, lacht hij.

“Hey Jeroen! Alles goed?”, roept een medewerker van Knijn die langsloopt. De vriend die extreem goed is in bowlen, doet alsof hij het niet hoort. “Jeroen? Ben jij hier vrijdag weer? Dan houden we baan 4 weer vrij.”

De vriend die extreem goed is in bowlen doet nog steeds alsof hij het niet hoort. “Zullen we dit weekend weer gaan bowlen?”, vraagt hij nog maar eens aan zijn vrienden.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Jeroen (23) doet er goed aan om aan kegelsportverslaggever Michel (?) te vragen geen artikelen meer over hem (23) te schrijven. Door de duidelijke foto van hem (inmiddels 24) in actie verliest hij zelfs zijn vage kennissen.

Reageer