Pro Shots / Niels Boersema

Pro Shots / Niels Boersema

Stadionspeaker PEC Zwolle eindelijk thuis na omroepen doelpuntenmakers

“En de 13-0 wordt gemaakt door onze nummer 11: Davy van den Berg!”, roept de schorre stadionspeaker van PEC Zwolle. Hij heeft bijna geen stem meer. Het is donderdagmiddag, het MAC³PARK stadion is compleet leeg. Zes dagen na het begin van de wedstrijd PEC Zwolle – FC Den Bosch is het eindelijk zover: de werkdag van de stadionspeaker zit erop, hij mag naar huis.

Terwijl hij zijn tentje opvouwt en z’n luchtbed laat leeglopen, doet de stadionspeaker zijn verhaal met uitzicht op het veld. “Ik ben sinds vrijdag onafgebroken bezig geweest met het omroepen van onze doelpuntenmakers. De eerste zes vond ik nog wel leuk, maar vanaf doelpunt nummer zeven werd het werken. Heb jij misschien een slokje water voor me?”

“Ik heb af en toe een powernap in m’n tent gedaan, maar verder was het gewoon doorbuffelen. Over acht dagen spelen we alweer thuis, daar moest ik ook rekening mee houden”, fluistert hij met gebroken stem. “Als jullie me nu willen excuseren, ik ga naar huis, me voorbereiden op de volgende wedstrijd. Bidden dat Apostolos Vellios op de bank zit”, verzucht hij.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ben benieuwd wanneer die klaar is met het bedrijfsuitje aan het einde van het seizoen. Of is projectadministratie meteen afgestapeld? Dat is ook nieuws, toch?

Reageer
gravatar

Bekende uitgebrulde uitroep is: “Hij zit!” Opmerkelijk is dat bij vrouwenvoetbal nooit: “Zij zit”, wordt uitgegild als een van de speelsters op haar bips is gevallen..