Estrada Anton / shutterstock

Estrada Anton / shutterstock

Man wil ‘best’ minderen of stoppen met vlees eten maar ‘kan dit pas vanaf 2030 realiseren’

De 24-jarige Marco wil naar eigen zeggen best minderen of zelfs stoppen met vlees eten, maar ‘kan dit pas vanaf 2030 realiseren’. “Ik snap best dat vlees eten niet goed is voor het milieu, maar alles is er nu op ingericht dat ik gewoon elke dag vlees eet. Dat proces moet je rustig afbouwen. Ik streef ernaar in 2030 55 procent minder vlees te eten.”

Marco begrijpt dat het voor sommigen lastig te begrijpen is dat hij bijvoorbeeld niet vandaag al minder tot geen vlees eet. Het probleem is volgens hem echter ‘niet zo eenvoudig’ als mensen denken. “Er komt veel meer bij kijken dan velen nu kunnen inschatten. In ieder geval ben ik blij met en trots op het akkoord dat er nu ligt. Ik voel het enthousiasme voor het plan! Dus ja, 2030, dat wordt mijn jaar.”

Doe deze week mee aan de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel en laat je inspireren door de plantaardige keuken. Het is het makkelijkste wat je zelf kan doen voor een beter klimaat.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Goed schema!
Best ambitieus.
Mooi hoor!

Meer onderzoek nodig, in gesprek gaan, inspraakrondes, blokkades in de eerste kamer, compromis sluiten, uitlekken, politieke verantwoordelijkheid nemen, aftreden, parlementaire enquête, …

Ja.
Ja.
Dat zijn zo’n beetje de stappen.

Reageer