Pro Shots / Panoramic

Pro Shots / Panoramic

Testdag Formule 1: vmbo-advies Verstappen, Hamilton corona, bijna iedereen op tijd naar buiten bij brandweeroefening

'Er is veel duidelijk geworden over de onderlinge verhoudingen'

In aanloop naar het nieuwe Formule 1-seizoen, hebben de teams in Bahrain hun eerste testdagen afgerond. Hoewel de tests een momentopname zijn, geven ze vaak een goed beeld van de onderlinge verhoudingen. Dit zijn onze conclusies na de eerste testdagen:

  • Max Verstappen heeft op basis van zijn test een vmbo-advies gekregen. Daarmee scoorde hij minder goed op de test dan vorig jaar. Volgens zijn moeder komt dat omdat hij in 2022 'alleen maar met auto's bezig is geweest'. Dit seizoen wordt Verstappen daarom vergezeld door een huiswerkbegeleider.
  • Lewis Hamilton heeft positief getest corona. De Brit rijdt de eerste race met een aangepaste helm.
  • De oliebollen in de Pitstraat zijn de lekkerste van het circuit, zo blijkt uit de grote Formule 1 oliebollentest. De oliebollen van Alpine kregen een 7,5, op basis van superieure consistentie en de verse olie waarin ze zijn gebakken. De oliebollen van Mercedes scoorden het laagst, omdat ze alle kanten op stuiterden.
  • Bij de jaarlijkse brandweeroefening werd de pitstraat ontruimd; bijna iedereen was op de afgesproken tijd bij het verzamelingspunt. De coureurs van Williams bleven enkele tienden van een seconde achter, wat zorgwekkend is. Dat kan het verschil maken tussen leven en dood.
  • Uit de ademtest bleek dat drie coureurs met een te hoog alcoholpromillage achter het stuur zaten. Zij hebben een officiële waarschuwing gekregen.
  • De rakettest van Ferrari is geslaagd: coureurs Leclerc en Sainz kwamen terecht in de Japanse oceaan. Japan heeft woedend gereageerd op de provocatie.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik ben een klimaatbewuste sportheld, want ik fiets af en toe rondjes rond een windmolen.
Ik rij nooit keihard rondjes met een snelle auto. Die dat doen zijn geen sportievelingen.

Reageer
gravatar

Wie van de vijf is de echte:
– eerste klas VMBO’er
– corona-verslaafde
– smeeroliebollenbakker
– pyromaan
– alcoholist
– raketpiloot
– automonteur
– vage kennis

Reageer