Charlotte Dirkse / Shutterstock

Charlotte Dirkse / Shutterstock

Noorderlicht vannacht niet te zien geweest boven Amsterdam

Amsterdammers hebben vannacht niet kunnen genieten van het Noorderlicht. Het zeldzame fenomeen dat met name op de Aardpolen vaak te zien is wordt veroorzaakt door zonnewind, die wordt veroorzaakt door plasmauitbarstingen op de zon, en die een interactie aangaan met het magnetisch veld van de aarde. Het resultaat is een prachtig, onaards aanvoelend mysterieus lichtverschijnsel, dat vannacht niet te zien was boven Amsterdam.

Zonde, vinden sommige Amsterdammers. “Het zou interessant zijn het fenomeen boven Amsterdam te kunnen zien”, zegt de 36-jarige Mark die in de Jordaan woont. “Maar dat was dus niet zo. De Magere Brug lag er prachtig bij vannacht, maar er was geen Noorderlicht te zien. Ach ja, het zij zo. Ik ben nog steeds erg blij dat ik in Amsterdam woon hoor. Mooiste stad ter wereld.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Je kunt tegenwoordig ook dingen projecteren op grote objecten. Dat trekt ook veel aandacht. Bijvoorbeeld op de Amsteltoren een portret van Annabel Nanninga, door iedere Amsterdammer geliefd. Of Pim Fortuyn op de Erasmusbrug. Dat brengt mensen bij elkaar. En overtreft iedere vorm van Noorderlicht!

Reageer