CandyBox Images/Shutterstock

CandyBox Images/Shutterstock

Klimaatcrisis: hoe lang kun je nog profiteren van het huisje in de Alpen van Rodericks’ ouders?

Gozer, die klimaatcrisis is niet mals. De grote vraag die dan ook al dagen in je hoofd speelt: hoe lang kun je nog profiteren van het huisje in de Alpen van Rodericks’ ouders? Een penibele kwestie.

Om in te schatten hoe lang je nog kunt profiteren van het chalet van de Hofhuisjes, moet je vooral twee dingen afvragen. Ten eerste: hoe hoog ligt het vakantiehuisje? Hoe hoger het huisje ligt, hoe langer je nog kunt profiteren. Ten tweede: hoeveel klimaat verwoestende keuzes gaan grote bedrijven nog maken? Heeft de pa of ma van Rodrick toevallig een functie bij Shell? In dat geval kun je wellicht een grotere invloed uitoefenen dan je denkt. Want uiteindelijk is de hele familie erbij gebaat dat ze nog zo lang mogelijk kunnen flexen (en verdienen) met hun chalet.

Shell wil boren naar gas onder de Waddenzee. Dit zorgt voor gevaarlijke klimaatverandering. Milieudefensie roept Shell op het unieke waddengebied te beschermen. Help je ook mee? Geef tegengas: stuur Shell een sms.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het Waddenzeegebied zag er eeuwen geleden er echt natuurlijk uit. Over een decennium staat het er net zo bij als de Noordzee. Vol met windmolens en zonneparken, dicht geslipt door natuurlijke oorzaak, zodat je zo naar de eilanden kunt lopen.

Volgens een wereldvreemde redenering van milieudefensie kan de prachtige oorsprong terug worden gebracht door via hen een bericht aan Shell te sturen.

Reageer