Pro Shots / Koen Laureij

Kabinet maakt zich zorgen wat voor misstanden er nog meer ontdekt gaan worden uit andere provincies waar ze nooit komen

Vrijdag werden de uitkomsten van de parlementaire enquête naar de gaswinning in Groningen gepresenteerd in een eindrapport. Het kabinet is geschrokken en maakt zich zorgen wat voor misstanden er nog meer ontdekt gaan worden uit andere provincies waar ze nooit komen.

“Als je in dat rapport leest hoe de belangen van de Groningers jarenlang structureel genegeerd zijn ga je je toch zorgen maken over de andere provincies. Ik ben namelijk ook al jaren niet in Drenthe, Friesland, Overijssel, Gelderland, Zeeland of Limburg geweest”, zegt premier Rutte. “Zodra we in kaart hebben gebracht of er überhaupt iemand uit het kabinet nog is geweest kunnen we nadenken of we stappen moeten ondernemen.”

Voor spreken over eventuele compensaties vindt Rutte het nog te vroeg. “Laten we eerst die nieuwe parlementaire enquêtes afwachten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *