Pro Shots / Stanley Gontha

Pro Shots / Stanley Gontha

Laat Ajax vandaag een compleet ander gezicht zien met een doelpoging in de eerste helft?

Een week na de 0-0 in eigen huis neemt Ajax het vandaag in de return op tegen Union Berlin. De grote vraag is: laat Ajax vandaag een compleet ander gezicht zien met een doelpoging in de eerste helft?

Analist Pierre van Hooijdonk ziet kansen voor een doelpoging van Ajax-zijde: “Laten we wel wezen, Union is geen wonderploeg. Als Ajax het goed neerzet, dan kan het zomaar een schot in de richting van het doel van Union forceren in de eerste 45 minuten. Op een hele goede dag kan Ajax hier zelfs een keer óp doel schieten.”

Van Hooijdonk erkent dat Ajax dan wel in hele goede doen moet zijn. “Bergwijn heeft bijvoorbeeld nog een lange weg te gaan als hij een bal tussen de palen wil mikken vanaf een meter of twintig. Maar het heeft ook weinig zin om daar in dit stadium al over te fantaseren. Ajax gaat er al een hele kluif aan krijgen om zichzelf in kansrijke positie voor een schot te manoeuvreren.”

In dit stadium van de Europa League zijn er veel hindernissen die genomen moeten worden om dat te bewerkstelligen, weet de analist die zelf veel UEFA Cup-wedstrijden speelde. “Je dient echt voorzichtig te zijn met enig opportunisme in de play-offs van de Europa League. Je hebt immers tien veldspelers nodig die de zestien weten te bereiken met positiespel op de helft van de tegenstander. Bij de bookmakers krijg je twaalf keer je inzet voor ‘Ajax bereikt de zestien’. Dat zegt genoeg.”

In het Ajax-kamp wordt er minder voorzichtig gekeken naar de kansen van Ajax. Clubicoon Sjaak Swart heeft er alle vertrouwen in: “Wij zijn Ajax, wij hebben branie. Dus een mens mag best dromen van een doelpoging in de eerste helft.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *