Luca Perra / Shutterstock

Luca Perra / Shutterstock

Poetin kent publiek en speelt greatest hits: LHBTIQ-rechten, ‘speciale operatie’ en demoniseren Westen

Vooraf werd druk gespeculeerd of hij ook iets nieuws ten gehore ging brengen: zou Vladimir Poetin eindelijk eens kiezen voor ander materiaal? De Russische president had echter weinig nieuws te bieden. Poetin koos voor zijn greatest hits: de meezingers voor een breed publiek.

De rechten van LHBTIQ’ers, een vast onderdeel van zijn repertoire, kon op opgestoken duimen rekenen. Vervolgt door de vaste uitsmijter, waarin de Russische president een ode brengt aan de liefde tussen man en vrouw en fulmineert over iedereen die niet hetero is. Het is al jaren onderdeel van zijn oeuvre. Hoewel critici zijn repertoire sleets vinden, lijkt hij niet van plan om iets te veranderen aan zijn setlist. Ook zijn ballade ‘Speciale operatie’ kwam uiteraard aan het begin van zijn optreden al aan bod.

Hoogtepunt was de meezinger ‘Zij begonnen’ waarbij het Westen de schuld van de oorlog over diverse wijze in de schoenen krijgt geschoven. De toehoorders kregen precies wat ze wilden en konden tevreden weer op huis aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wij ZIJN idd allen hetero, bijv. wat is een vrouw: een mens met XX chromosomen. Wij zijn allen kind en de meesten van ons worden (groot)vader/moeder. Sexuele voorkeur is een kwestie van smaak en hoort niet in de grondwet, hoort dus niet te worden ge(il)legaliseert!

Reageer
gravatar

hoi,

Ik ben Kees-Jan Poetin, de Nederlandse neef van Vladimir. Stel me alle vragen die je altijd al hebt willen stellen en ik telegram ze naar mijn kleine neefje.

Uitsluitend serieuze vragen!!

Reageer
gravatar

Beste K.J., mocht u de volgende vraag willen doorspelen aan uw grootmoedige familielid, dan zou ik u zeer erkentelijk zijn: “Consulteert u Halbe Zijlstra weleens over uw strategie?”.

gravatar

Dank je wel Aagje! Ik heb de vraag gefaxt naar mijn kleine neefje in Mockba. Je krijgt spoedig een antwoord!

gravatar

Wij gaan voor ‘Vorig jaar BEGINT de oorlog’.
Gewoon omdat wij uitgaan van VMBO.

‘Dumbing down’ heet dat in het Engels.
Staat nu als richtlijn in ons groen-rode politiek correcte boekje.

gravatar

Poetin werpt zich opnieuw op als verdediger van de traditionele family values, zoals het verruilen van je vrouw voor een jonger exemplaar dat kan turnen

Reageer