Weinig dieren beschikken over officieel BHV-diploma

Weinig dieren beschikken over officieel BHV-diploma

Weinig dieren beschikken over officieel BHV-diploma

Schokkend nieuws vanochtend in Hart van Dierenrijk: nog weinig dieren beschikken over een officieel BHV-diploma. Het ministerie van Dierenzaken zoekt naar oplossingen.

Dat weinig dieren een BHV-diploma hebben is volgens Sjoerd den Dorpel, werkzaam bij het ministerie van Dierenzaken, een groot probleem. ‘’Dat betekent dat er heel weinig dieren zijn die zichzelf of andere dieren in hun omgeving kunnen helpen als er nood is. En dat zal resulteren in veel onnodig dierenleed.’’ Het ministerie is hard opzoek naar een passende oplossing. ‘’We zijn aan het kijken of we een groep kunnen oprichten dat de dieren kan opleiden of kan helpen als dat nodig is. Maarja wie gaat dat betalen? Dat is een groot obstakel.’’

Dierenambulance Amsterdam is hard op zoek naar vrijwilligers. Zonder vrijwilligers kunnen ze niet bestaan. Iets voor jou of iemand die je kent? Ga voor meer informatie naar de website van Dierenambulance Amsterdam.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik vermoed dat het ligt aan de vliegtuigklasse van de KLM waarmee jij naar Amsterdam en terug wilt vliegen. Toeristenklasse zou wellicht net lukken.

Ik reis overigens gratis als het vliegtuigpersoneel van KLM tolerant is voor meevliegende vliegen. Menig familielid van mij kreeg te maken met een BHV’er (Boord Handzame Vliegenmepper).

gravatar

Ik kreeg klachten van lezers, die niet weten wat een BHV-diploma is. ik tot nog toe ook niet, maar ik heb de betekenis afgeleid van het artikel.

Volgens mij is het een getuigschrift waarmee de gediplomeerde bevoegd is om Beesten Hardhandig te Verwijderen (BHV). Ik stel mij voor dat een BHV’er nodig is, als een drukke straat door een al dan niet gewond beest wordt geblokkeerd.

Reageer