William Perugini / Shutterstock

William Perugini / Shutterstock

Man die stilstaat op roltrap ‘mist gewoon graag de trein’

'Ik gun dit een ander ook'

Lopen op een roltrap: je zult het Jodocus van der Ham nooit zien doen. Zodra de 30-jarige Haarlemmer een roltrap betreedt, houdt hij de benen stil, het liefst aan de linkerkant. Is hij soms slecht ter been? “Nee hoor, ik mis gewoon graag mijn trein”, legt Jodocus uit.

“Als ik mensen zie lopen op de roltrap, denk ik altijd: ieder zijn meug, maar dat is niets voor mij, mijn trein halen”, zegt Jodocus. “Er is niets dat mij vrolijker maakt dan treindeuren die voor mijn neus dicht gaan. Als ik ‘s ochtends een paar keer de deurknop van een al wegrijdende trein kan indrukken is mijn dag meteen geslaagd.”

Door links stil te staan op de roltrap, hoopt Jodocus andere mensen warm te maken voor zijn bijzondere hobby. “Ik gun dit een ander ook. Precies zo staan dat mensen er niet langs kunnen, dat is mijn manier om iets voor de wereld te doen. Als ik zo ook maar één persoon kan bekeren tot de geneugten van de trein missen, dan is mijn missie geslaagd.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Net als in alle verkeer moet men (lhbtqia+) ook op een roltrap links inhalen, dus Jodocus Dertiger dient zich rechts op te stellen. Helaas treft het bevoegd gezag niet de nodige maatregelen.

De Rijksombudsmens

Reageer