Dziurek / Shutterstock

Dziurek / Shutterstock

Jordi geneest beenbreuk met magisch gebaar dat hij de bal speelde

Zijn tegenstander gaat kermend naar de grond nadat Jordi met twee benen gestrekt op zijn onderbeen inkomt. Een krakend geluid komt onder de sokken van zijn tegenstander vandaan en verspreidt zich over het kunstgrasveld, een ijzige stilte doorbrekend. “Scheids!” roept Jordi, terwijl hij met zijn handen een rondje gebaart. De scheidsrechter, die al met een rode kaart in zijn hand kwam aangesneld, begrijpt het signaal en stopt de kaart snel terug. “Op de bal”, roept hij snel.

Ook de zojuist nog aangeslagen nummer 7 van de tegenstander ziet het gebaar en voelt hoopvol aan zijn scheenbeen. En verdomd: de beenbreuk is genezen. Jordi lacht vriendelijk naar de rechtsbuiten. “Gelukkig maar man, ik dacht dat je me keihard raakte”, zegt de nummer 7 opgelucht. “Nee joh”, antwoordt Jordi, die nog maar eens het geneeskrachtige gebaar maakt. “Ik doe dit niet voor het niets hè.”

Lachend helpt Jordi de speler overeind. Jordi zal later deze wedstrijd nog zes spelers genezen van een beenbreuk.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *