NOS

NOS

Fransman die hoort dat Biden tot 86e wil blijven werken schrikt zich wezenloos

Het nieuws dat Joe Biden waarschijnlijk binnenkort bekendmaakt dat hij in 2024 herkozen wil worden als president, kwam als een grote schok voor Pierre (46) uit Montpellier. De Fransman, die de afgelopen periode keihard heeft gestreden tegen het verhogen van de pensioenleeftijd van 62 naar 64 jaar, is nog altijd niet bijgekomen van het idee dat de Amerikaan wil blijven werken tot z’n 86e.

“Ik begrijp dat de Amerikanen een andere cultuur hebben, maar mijn hemel, zelfs als de pensioenleeftijd bij ons wordt verhoogd moet Biden nog 22 jaar langer werken – nee, lijden – dan ik”, zegt Pierre. “Dat gun je niemand. Het schijnt dat hij zelf heeft aangegeven dat hij het wil, maar dat lijkt me meer een variant op het stockholmsyndroom, met Biden die gegijzeld wordt door z’n werk. Hoe dan ook: ik hoop dat mijn landgenoten de komende tijd ook voor hem de barricaden opgaan.”

Pierre zal deze maand zelf overigens niet werken of demonstreren: na het nieuws en de bijbehorende schrik is hij er zo slecht aan toe dat hij zich voorlopig heeft ziekgemeld.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zware beroepen, zoals gemeentesecretaris, zouden met 38 wel met pensioen moeten kunnen. De EU of dat ABP heeft daar geld zat voor.

Reageer