Monkey Business Images / Shutterstock

Monkey Business Images / Shutterstock

Leeftijd wordt opgehoogd van 18 naar 21

De leeftijd van 18 wordt opgehoogd. Dit heeft het kabinet vandaag bekendgemaakt. Mensen van 18 zijn voortaan 21.

“We merkten dat je het jongeren van 18 eigenlijk niet aan kunt doen om 18 te zijn”, zegt een woordvoerder. “Op je 21ste ben je toch al een stuk verder. Moet je eens terugdenken aan toen jij 18 was. Dat is hartstikke jong. Met deze maatregel voorkomen we dat 18-jarigen 18 zijn.”

Wanneer de leeftijdsverhoging ingaat is nog niet bekend. Volgens de woordvoerder kan het invoeren van een dergelijke maatregel nog wel eens tijd kosten. Het kan zomaar zijn dat jongeren die nu 18 zijn nog drie jaar moeten wachten voor ze zich echt 21 mogen noemen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Omdat niemand bejaard wil zijn kunnen mensen nu ook tot maximaal 40 jaar lang 64 zijn. Mensen met de zogenaamde “onmisbare” beroepen worden natuurlijk beloond met de maximale 40 jaar. De vrijgekomen pensioenfondsen worden gebruikt om Shell verder te subsidieren.

Reageer