Shutterstock

Shutterstock

Gezin in Gevaar fel tegen kinderbijbel: ‘Origineel zet aan tot incest, daar ga je toch geen kinderversie van maken?’

Als het aan de christelijke actiegroep Gezin in Gevaar ligt, verdwijnt de kinderbijbel zo snel mogelijk uit de schappen. Het boek bevat meerdere passages over incest en zet daarmee aan tot ontuchtelijke handelingen tussen familieleden. De actiegroep vindt dat we op deze manier incest verheerlijken voor kinderen.

“Het begint al met Adam en Eva”, briest een woedende activist. “En daar blijft het niet bij. Denk maar eens aan de ranzige passage over Lot en zijn dochters, ik krijg het gewoon mijn strot niet uit. In- en in-smerige lectuur. Dan maakt het voor mij echt geen verschil meer of het al dan niet fictie is, dat soort troep hoort gewoon niet thuis in onze samenleving.”

Er wordt online inmiddels geroepen dat de schrijvers van de bijbel geen podium meer moeten krijgen voor de ‘perverse zooi’ die ze produceren.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De rol van de biologische vader in het zondigen van de jeugd ondergraaft de rol van de geestelijke vaders van onze kerk! Incest moet dus ten allen koste bestrden worden.

Reageer
gravatar

Als het aan de hedendaagse mores van de christelijke actiegroep Gezin in Gevaar ligt, blijft er niks over van de Joodse bijbel en dus ook van “het ware geloof”!

En waarom? Er staan verschrikkelijk veel “onchristelijke” gebeurtenissen in het oude testament, de basis van het huidige christendom. Genocide, bizarre straffen en incest, zelfs kindermoord werden door Jahweh opgelegd aan het Joodse volk, dus eigenlijk ook aan hedendaagse christenen.

Zodoende.

Reageer
gravatar

In de eerste eeuwen toen de apostelen en de eerste zendelingen de basisbeginselen van het christendom brachten, toen de grondslagen van de beschaving, was er in hetzelfde gebied langs de zijderoute in Turkije een tegenbeweging die juist de heidenen daar terug bekeerde tot het Jodendom, dit werden de Khazaren genoemd die later het gebied van de Balkan bevolkten dat altijd een bron van problemen en regressie is geweest. Het is exact dezelfde minderheid die zichzelf als uitverkoren volk zien die in Oekraïne achter de etnisch bepaalde revolutie zitten. Het zijn in de VS dezelfde reactionaire groep die hen steunen.
Het verhaal van Kaïn en Abel, ofwel Oerkaïne.
Dezelfde Turken die verder misbruik maken van de Joden die al tweeduizend jaar bijna niet meer bestaan, beheersen de agenda van de EU en landen als Nederland.

Toch is de Bijbel deels metafoor, deels geschiedenis aan de ene kant geromantiseerd aan de andere kant gedemoniseerd. Zo is een strakke tegenstelling gecreëerd tussen goed en kwaad. Misschien was het actueel nodig. Maar om de metafoor letterlijk te nemen en de actualiteit figuurlijk is waanzin.

gravatar

Sigmund Freud was in zijn tijd in Wenen misschien ook actueler dan nu. Hij legde de basis voor het Oedipus complex (dat kinderen seksueel tot hun ouders worden aangetrokken) maar moest dat ook een beetje aanpassen, in ieder geval het werd de basis van de klinische psychologie.

De Joden zijn altijd in dat soort dingen geïnteresseerd geweest. Jahweh is in het Hebreeuws IHVH, de medeklinkers vallen weg en IV blijft over, het symbool van penis I en vagina V. De oude talen waren tekentalen, net als het Chinees nu, een geschreven woord beeldde uit wat het was, zo zijn die talen ontwikkeld. Er was een esoterische en een exoterische cultus. Bijvoorbeeld Pales-tina is afgeleid van Phallus.

gravatar

De boom in het centrum van het paradijs met de slang draaide om seks.

De slang is een symbool van seks. In de yoga filosofie is er de kundalini yoga, een gevaarlijke soort yoga. Als het slangenvuur naar het hoofd wordt opgelicht ontstaat verlichting, of althans daar draait het om. De farao’s hadden de Uraeus cobra op hun troon ten teken van spirituele verlichting, officieel van macht en heerschappij over vruchtbaarheid en welvaart. In de artsenij is de esculaap, een staf met slang eromheen gekronkeld een symbool van genezing.

gravatar

De oude Egyptenaren zijn de Kopten van nu, ze werden door de immigratie van Arabieren een minderheid in eigen land.
Ongeveer zoals nu in het Westen gebeurt door de onbeholpen onwetendheid van seks.

gravatar

Het Sanskriet is niet op tekens gebaseerd maar op klank. Het Nederlands is een soort verbalisme, een verbalisant is ook iemand die je bekeurt. Daarin zijn ze buitengewoon bot. Onderbroeken cultuur.

gravatar

Vandaag een religieus taalgrapje voor de bijbelkenners:

Lot was beslist niet een goed Lot uit de loterij voor zijn dochters door hun Lotsbestemming in het boek van Jahweh.
Ook de vrouw van Lot onderging haar lot.

Reageer
gravatar

Lees Genesis 19:30-38
– Voor christenen om de basis van jouw geloof op te frissen.
– Voor ketters om je te verbazen over de verbijsterende onzin.