Flickr / James Boyes

Flickr / James Boyes

Speler steekt 1 hand op ten teken dat hij vrije trap over de achterlijn gaat peren

De luchtmacht van Vriendenschaar 4 uit Culemborg komt naar voren als de ploeg een vrije trap aan de rand van het strafschopgebied krijgt. Jeroen, Dylan en Rachid kijken vol verwachting naar Tom, die de bal heeft klaargelegd. Hij steekt zijn linkerhand op, en zijn ploeggenoten weten genoeg: hij gaat de bal meters over de achterlijn peren.

“Hier hebben we op getraind”, denkt Dylan. “Bij deze variant trekt Tom een ernstig gezicht, ademt even stevig uit en rost de bal dan over alles en iedereen heen, waarna hij op tien meter naast het doel over de achterlijn gaat. We kunnen dit!”

Rachid had gehoopt op de andere trainingsvariant, die met twee opgestoken handen zou worden aangeduid. Dan zou Tom de bal kort naar hem spelen, waarna hij hem bij de eerste uitloper zou inleveren. “Volgende keer beter”, denkt Rachid, terwijl de bal over hem heen zeilt.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *