NOS

NOS

Verwacht wordt dat Fransen nog tot hun 71e moeten demonstreren tegen verhoging pensioenleeftijd

De Fransen gingen gisteren weer massaal de straat op om te demonstreren tegen de pensioenplannen van de regering. Veel kenners denken alleen dat dit geen effect zal hebben en daarom wordt er verwacht dat ze nog tot hun 71e moeten demonstreren tegen de verhoging van de pensioenleeftijd.

“Macron zal waarschijnlijk niet snel toegeven op dit dossier, dus verwacht wordt dat veel Fransen echt langer moeten demonstreren dan ze voorheen gewend waren”, zegt Frankrijk-expert Bert Bokhoven. “De schatting ligt nu op 71 jaar, maar dit kan echt nog oplopen. Sommige tieners zullen straks misschien wel ruim 60 jaar moeten demonstreren in hun leven.”

Veel fransen zijn nu van plan om volgende week de straat op te gaan om te demonstreren tegen de verhoging van de demonstratieleeftijd.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nu het toch zo in de mode is: ik vind dat de Fransen bij monde van hun president excuses moeten aanbieden. Voor de bezetting van ons land. Een schandvlek voor de republiek die nooit vergeten mag worden, maar wel vergoed. Ik zat te denken aan 5000 euro per Nederlander. Over een verhoging van dit bedrag kan onderhandeld worden, en over gratis wijn- en kaasconsumptie door Nederlanders in Frankrijk.

Reageer