NOS

NOS

Overheid wil klimaatactivisten uit gaan kopen

Nadat er dit weekend 768 klimaatactivisten opgepakt zijn bij de Extinction Rebelion-demonstratie op de A12, heeft het kabinet besloten om klimaatactivisten voortaan uit te gaan kopen.

In een ingelaste persconferentie zegt premier Rutte: “We richten ons eerst op piekbelasters rond belangrijke politieke gebieden, zoals Den Haag. Plekken waar het het meest schadelijk is als activisten weigeren te stoppen met het uitstoten van dit soort schadelijke waarheden.” Piekbelasters als Lucas Winnips en Sieger Sloot zullen als eerste benaderd worden. “Die stoten het meeste awareness over de klimaatcrisis uit. Als we die kunnen laten stoppen dan zijn we al een stuk dichter bij ons doel: de klimaatcrisis onder laten sneeuwen in alle andere crises.”

Het kabinet wil ruim de portemonnee trekken voor de uitkoopregeling: “We denken nu aan een paar honderd euro voor de grootste klimaatdiscussiebelasters. Daar kunnen ze dan een mooie elektrische fiets van kopen. Of wat van die veganistische zooi. Maar goed, wij gaan dat niet voor ze invullen. Ze mogen natuurlijk helemaal zelf beslissen wat ze ermee doen.”

“De belangstelling voor de uitkoopregeling is nog niet in kaart gebracht, maar we hebben geleerd van de discussie rondom de boeren dat vrijwilligheid niet werkt”, zegt minister van Justitie en Veiligheid Yeşilgöz. “Dus het is óf een zakje met geld, óf een cel. Nou, dan zou ik het wel weten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Elite schorem? Noem ze eens, dan kan ik mij daartegen wapenen. Ik moet volgende week toch even in Texas zijn. Daar zijn automatische wapens goedkoper dan in ons supergevaarlijke landje.

gravatar

“awareness” Wat is er mis met de prachtige Nederlandse woorden “bewust” en “besef”?

Even een reactie voor De Spelds eigen nazi-jager</b?

Het woord woordnazi e.d. is vooral uiterst beledigend. Hij verwijt iemand een massamoordenaar te zijn! Kennelijk weet de dommerik niet wat een echte nazi is, daarom een korte inleiding en een verwijzing
Een nazi is een aanhanger van Adolf Hitler, Hij heeft het nationaalsocialisme bedacht. De nazi's waren waanzinnig moordlustig voor tegenstanders, joden, zigeuners, communisten enz., maar niet voor taalbeschermers.

Zie bijvoorbeeld: https://nl.wikipedia.org/wiki/Nazi

Reageer
gravatar

Dat meel wordt natuurlijk gemaakt van plakkerige beenderen. Daarom plakt plakband bij voorkeur aan mijn handen (met beentjes) en heeft het een hekel aan cadeaupapier! Soort zoekt immers soort.