Shutterstock / Julia_585

Shutterstock / Julia_585

4.3 op schaal van Richter nadat man gewone wc-bril dichtsloeg in de veronderstelling dat het softclose was

“Ik hoorde opeens een gigantische knal en voelde de vloer trillen toen ik uit bed stapte. Hier, moet je zien, alle glazen zijn kapot”, zegt Annie de Jong (74), die in de nacht van 22 op 23 januari net als al haar buurtbewoners werd opgeschrikt door een enorme klap. Onderzoekers hebben de oorzaak inmiddels gevonden: een man bij haar in de wijk sloeg ‘s nachts een gewone wc-bril dicht in de veronderstelling dat het een softclose-exemplaar was.

“Er is een lichte aardbeving gemeten toen de reguliere wc-bril naar beneden werd gesmeten, 4.3 op de schaal van Richter”, vertelt onderzoeker Lize de Vrij. “Waar je daarbij aan moet denken? Rammelende borden, klapperende raamluiken, geparkeerde auto’s die licht schommelen, dat soort zaken. Ik snap dat mensen daar wakker van schrikken, zeker als je in een Vinex-wijk midden in Nederland woont.”

We spraken de 23-jarige man in kwestie, die liever anoniem wil blijven, over hoe dit heeft kunnen gebeuren. “Ik sliep voor het eerst bij m’n nieuwe vriendin”, zegt hij. “Ik ging ‘s nachts naar het toilet en… nou ja, jullie weten wat er is gebeurd.” Hij bevestigt dat zijn relatie inmiddels verbroken is. “Ik heb het uitgemaakt: ik zie mezelf niet samenwonen met iemand zonder softclose wc-bril.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Een optische wc-bril is nogal duur. Ik heb op de wc altijd een vergrootglas. Ik neem een mobieltje mee, als ik een mooie grote drol verwacht, om op te scheppen op Facebook.