Shutterstock/Studio Speld

Shutterstock/Studio Speld

Shell wil boren onder Waddenzee: ‘Fijn om wat vaker in de natuur te zijn’

Ook Shell wil graag wat vaker naar buiten, de hort op, mooie dingen zien. Het olieconcern is daarom van plan om ook onder de Waddenzee te gaan boren, zodat ze wat vaker in de natuur kunnen zijn. “De natuur is daar prachtig.”

“Niemand is gemaakt om de hele dag binnen te zitten, ook Shell niet”, vertelt een woordvoerder van het miljardenconcern. “Boren onder de Waddenzee zal het bedrijf goed doen. De golvende zee, wind in je haren. Heerlijk.’

Shell wil boren naar gas onder de Waddenzee. Dit zorgt voor gevaarlijke klimaatverandering. Milieudefensie roept Shell op het unieke waddengebied te beschermen. Help je ook mee? Geef tegengas: stuur Shell een sms.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zal ik dat even in hun plaats doen dan? De reden dat we niet genoeg windmolens hebben om genoeg electriciteit op te wekken is voornamelijk omdat bedrijven als Shell al een halve eeuw knijterhard lobbyen om ervoor te zorgen dat er niet genoeg wind turbines worden gebouwd. Technologische barrieres zijn er al niet meer.

gravatar

Laat een ieder nadenken over wat hij als goed beschouwt. Hij zal eerst een fout maken en zijn buitensporige ego aanzien als goede wil, maar als hij zijn denken verdiept, zal hij uiteindelijk in zichzelf de ware vonken van het algemeen welzijn ontdekken.

Reageer
gravatar

Lekker om een troetelvijand te hebben bij de verkoop van het eigen gelijk. Kan milieudefensie Shell lekker allerlei verzonnen uitspraken in de mond leggen om hun eigen foutieve beweringen te camoufleren.

Lekker te keer gaan tegen gaswinning, maar de mond houden over het feit dat ons land (en de wereld) helaas nog lang niet zonder gas (en stookolie) kan, omdat vooral in de winter wind en licht nog lang niet (en waarschijnlijk nooit) voldoende elektrische energie leveren. En toch maar voortdurend bezwaar maken tegen kernenergie, die helaas nog zeer lange tijd de enig echte oplossing is.

Reageer
gravatar

Als dezelfde paar schreeuwerds als over racisme vanachter de stellingen op het plein om eventjes uniek te zijn met hun eeuwige hang naar weer een conflict, wat moeite hadden gedaan om af te kicken van hun mentale inertie en iets te leren buiten de begrenzingen en indoctrinatie van de school door wat te leren over het doel van evolutie, dan zou de beschaving van binnen en buiten gered kunnen zijn, en daarmee de energieproblemen opgelost.