Studio Speld / Shutterstock

Studio Speld / Shutterstock

8 gore gezonde traktaties om te laten zien dat je om de gezondheid van je collega’s geeft

Volgens het Britse Voedingscentrum moet het afgelopen zijn met het constant trakteren op gebakjes of grote stukken taart. Het zet mensen namelijk aan tot het eten van ongezonde zoetigheid en is daarmee slecht voor de gezondheid. Dat moet anders. Daarom zetten we acht gore, gezonde traktaties op een rijtje waarmee je laat zien dat je dat je om de gezondheid van je collega’s geeft.

1. Zuurkoollolly’s

Omdat gewone zuurkool misschien wel gezond, maar niet erg feestelijk is, hebben we een alternatief: zuurkoollolly’s. Kook de zuurkool, maak er bolletjes van, steek er stokjes in en stop ze in de vriezer. Geschrokken blikken van je collega’s gegarandeerd!

2. Eén grote kom magere Franse kwark

Neem één gigantische kom of bowl met magere Franse kwark, geef al je collega’s een lepel en laat ze maar happen! Magere kwark zit vol met eiwitten is dus hartstikke gezond, maar door met z’n allen uit dezelfde kom te eten bouw je – zeker in dit griepseizoen – lekker veel weerstand op. Goed voor de gezondheid en goor om te delen.

3. Een handje alfalfa
Alfalfa, de beige motor. Alfalfa is opvallend rijk aan calcium en is een lekker frisse groente. Deel daarom gewoon een handje alfalfa rond op kantoor. Het is rauw te eten, maar er bestaat dan wel een kans op salmonella. Gezondheidstechnisch is het wassen van de alfalfa dus wel aan te raden.

4. Koolraaptaart
Appeltaart, slagroomtaart of chocoladetaart mag niet meer, maar als je toch op taart wil trakteren, is de koolraaptaart een leuk alternatief. Vertel er vooral ook bij of je gekozen hebt voor de geel- of witvlezige koolraap, als je merkt dat je collega’s nog het idee hebben dat dit wellicht een ongezonde taart is.

5. Pastinaakshake

Een pastinaak is een hartstikke gezonde plant uit de schermbloemenfamilie. De groente is daarmee uitermate geschikt als gezonde traktatie, maar omdat een pastinaak niet echt lekker uit het vuistje eet, valt het aan te raden om er een shake van te maken. Even prakken, in de blender et voilà: je hebt een gezonde en waarschijnlijk vrij gore traktatie.

6. Rauwe rabarber
Maak het extra goor en gezond door de rauwe rabarber te dippen in de magere Franse kwark.

7. Vissap
Vis zit boordevol proteïne en gezonde vetten. Een combinatie van verschillende vissen, gepureerd en gezeefd tot een vloei- en drinkbare substantie, levert zowel een gezonde als praktische traktatie op. Je kan natuurlijk ook gewoon even langs de viswinkel gaan en vragen of ze ergens onderaan een bak nog wat vissap hebben liggen. Serveer in een plastic of kartonnen bekertje en kokhalzen maar!

8. Vezelrijke cracker met geprakt gevogelte
Wat deze traktatie leuk maakt is dat je veel verschillende kanten op kan gaan door het toevoegen van je eigen, persoonlijke touch. Durf lekker gek te gaan en denk ook eens aan een eend, duif, kalkoen, merel, koperwiek of een spreeuw als gevogelte. Zorg wel dat je een stevige blender gebruikt en prak de substantie in de kantine nog even kort voor de ogen van het personeel. Vergeet niet te letten op snaveltjes en botjes tijdens het eten!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik durf het bijna niet voor te stellen, maar doe het toch maar:
9. Geprakte HOY-worst. Goed prakken en je kunt die stukken hondenvlees niet meer als zodanig herkennen.

Reageer