Shutterstock/HildebrandBreuker

Shutterstock/HildebrandBreuker

Shell vindt het jammer dat veel diersoorten worden bedreigd, maar niet superjammer

De gevolgen van de gasboringen van Shell op de leefomgevingen van dieren en planten wereldwijd zijn enorm. Shell zelf laat weten het ‘jammer te vinden dat de leefomgeving van veel dieren momenteel bedreigd wordt’, maar ‘niet superjammer’.

“Kijk jammer is het zeker, maar niet superjammer. Dat is nou eenmaal zo”, zegt een woordvoerder van Shell. “Als het superjammer zou zijn dat hadden we natuurlijk meteen met alles gestopt, maar dat is nu gewoon niet aan de orde. Jammer dus gewoon.”

Shell wil boren naar gas onder de Waddenzee. Dit zorgt voor gevaarlijke klimaatverandering. Milieudefensie roept Shell op het unieke waddengebied te beschermen. Help je ook mee? Geef tegengas: stuur Shell een sms.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Milieudefensie, de organisatie die Nederland en een derde van Duitsland leeg wil vegen, zal wel blij zijn met Putin. Hij heeft het gasverbruik drastisch doen dalen en als hij een atoombom gooit op alle Europese hoofdsteden ontstaat het grootste natuurgebied ter wereld!

Reageer
gravatar

Het wekelijkse rondje Zeiken op Shell van Milieudefensie. Maar ondertussen geen enkel alternatief aandragen om zelfs maar het eigen grachtenpandje te verwarmen. Leer onze woke-reutels kennen!

Reageer
gravatar

Het voordeel is dus toch dat mensen ook dieren zijn. Ze hebben geen ziel, dat is wetenschap.
Ze hebben geen eigen ik, daarom zijn ze volkomen maakbaar.

Reageer
gravatar

Gelul!

Windturbines vermoorden vogels, vleermuizen en insecten en op zee ook waterdieren, maar daar praat Milieudefensie liever niet over. Overigens kan alles wat vliegt en zweeft de kwetsbare wieken beschadigingen, dus zijn vaak peperdure en gevaarlijke reparaties nodig.

Geen woord over het feit dat we nog vele jaren afhankelijk zijn van gas.

O ja, ik kan het niet laten om de leugen van Greenpeace over De Brent Spar van Shell te vermelden.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Brent_Spar

Reageer