Pro Shots / Marcel van Dorst

Pro Shots / Marcel van Dorst

Wout Weghorst rondt ingestudeerde transfer af

Het onmogelijke is gebeurd: Wout Weghorst heeft zojuist een ingestudeerde transfer afgerond. De aanvaller gaat daarmee zijn voetbalcarrière vervolg geven bij Manchester United. Weghorst stond aan het einde van een goed ingestoken onderhandelingsperiode en zette koelbloedig een krabbel.

“Dit is overduidelijk van tevoren bekokstoofd, dat zie je ook aan de dikte van het contract. Dat verzin je niet zomaar”, zegt voetbalcommentator Jeroen Elshoff die het van dichtbij zag gebeuren en dit nooit meer had verwacht. “Dit moeten de clubs, zaakwaarnemers en spelers van tevoren met elkaar besproken hebben. En dan uitgerekend Wout Weghorst, ja, dit is echt een voetbalsprookje.”

Elshoff, en eigenlijk de complete voetbalwereld, stond versteld van de perfecte uitvoering van het gedurfde plan. "Eerst nog van Burnley naar Besiktas, en dán pas die transfer naar Manchester afronden. De kans dat dat mislukt is natuurlijk ook best groot, zeker in deze fase van een carrière proberen de meeste spelers een directe overstap. Dit zie je eigenlijk nooit iemand zo doen."


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *