Studio Speld

Studio Speld

Droogte verklaard: 60% van al het water wereldwijd zit in zadel van Bert (24)

Wetenschappers hebben een verklaring gevonden voor de droogte die op verschillende plekken in de wereld regelmatig de kop opsteekt: zestig procent van al het water wereldwijd blijkt in het fietszadel van Bert (24) uit Rotterdam te zitten.

Voor het onderzoek, gepubliceerd in wetenschappelijk tijdschrift Science, hebben de wetenschappers gebruikgemaakt van geavanceerde meettechnieken en getuigenissen van Bert zelf. “Het zadel neemt al het water middels een scheur aan de zijkant op, als een soort spons”, stelt onderzoeker dr. Andrew Young. “We hebben geprobeerd om het water uit zijn fietszadel te krijgen, maar het water lijkt er alleen uit te komen als hij er zelf op gaat zitten. Doodzonde, we zouden complete landen en industrieën kunnen helpen hiermee.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *