Shutterstock / Elena Dijour

Shutterstock / Elena Dijour

Hogere pensioenleeftijd Frankrijk harde klap voor jeu de boules-sport

De Franse regering wil de pensioenleeftijd verhogen van 62 naar 64 jaar. Het is een harde klap voor jeu de boulers in Frankrijk, zo zegt de Franse jeu de boules-bond. Zij roepen op tot massale demonstraties om het hoge niveau van de aloude sport te beschermen.

“De piekjaren van een jeu de bouler liggen tussen de 62 en 65 jaar”, vertelt woordvoerder Jeremy Bouchon. “Daar worden nu gewoon 2 jaar vanaf gesnoept. Waar ouderen zich nu op hun 62ste volledig toe kunnen leggen op balletjes gooien op een grindbaan, moeten ze na deze verhoging van de pensioenleeftijd nóg twee jaar een bijdrage leveren aan de samenleving.”

Een grote opkomst demonstranten wordt niet verwacht, aangezien het gros van de topsporters slecht ter been is. Daarbij hebben deze fanatieke balletjes gooiers gewoonweg geen tijd, zo ook Jacques Dumoulin: “Ik heb het veel te druk met balletjes kaatsen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hogere pensioenleeftijd Frankrijk harde klap voor Nederlanders, die zich realiseren dat zij jaren en jaren langer moeten doorwerken om de EU te bekostigen. Wist u bijvoorbeeld dat Nederland jaarlijks netto 6,4 miljard betaalt aan Europa, en Frankrijk -toch een iets groter land – 7,5 miljard? Wij zijn echt de gekke Henkies van Europa.

Reageer