Shutterstock / EF Stock

Shutterstock / EF Stock

Docent geeft schoolopdracht voortaan direct op aan ChatGPT

Meester Gert van middelbare school De Bosbaan in Almere geeft opdrachten voortaan direct op aan ChatGPT. Dat laat hij weten via een mail aan de leerlingen en ouders.

“Het is mij ter oren gekomen dat veel, zo niet de meeste, zo niet: alle leerlingen hun huiswerk laten maken door ChatGPT”, schrijft meester Gert, die geschiedenis geeft aan VWO 4. “Daarom heb ik besloten de ‘middle man’ uit deze constellatie te verwijderen en de schoolopdrachten voortaan niet langer aan leerlingen uit mijn klas, maar direct aan ChatGPT zelf op te geven.”

De leiding van de middelbare school is op de hoogte van het besluit van meester Gert en vindt het ondanks het ‘onorthodoxe karakter’ van het besluit ook ‘fair’. “Ook een harde les is een les, en wat ons betreft hou je de toekomst sowieso niet tegen”, zegt schooldirecteur Van der Rijssel.

Leerlingen van VWO 4 reageren gelaten op het nieuws. “Eigenlijk begrijpelijk, en goed dat wij nu tijd hebben voor andere zaken, maar het is wel heel jammer dat we nu niet in staat zijn te groeien in skills die er echt toe doen, zoals het geven van goede prompts aan ChatGPT.”

Over de vraag of zijn leerlingen de examens op deze manier wel zullen halen maakt meester Gert zich niet echt zorgen. “Ze krijgen later toch geen baan, dus wat maakt een examen dan uit?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Krishnamurti:

Alleen wanneer de mens vrij is, zonder enig motief van angst, afgunst of verdriet, is de geest van nature vredig en stil. Dan kan het niet alleen de waarheid in het dagelijkse leven van moment tot moment zien, maar ook alle waarneming te boven gaan; en daarom is er het einde van de waarnemer en het waargenomene, en de dualiteit houdt op.

Reageer