Shutterstock / vchal

Shutterstock / vchal

Lagere spermakwaliteit, of stellen vrouwen gewoon te hoge eisen?

'Hoezo zijn 50 miljoen zaadcellen per milliliter niet genoeg?'

De laatste jaren komen er steeds meer verontrustende berichten in de media over de dalende spermakwaliteit van de Nederlandse man. Waarbij met name wordt gekeken naar het dalende aantal zaadcellen per milliliter van de lichaamsvloeistof. Veel mannen weigeren echter mee te gaan in het geschetste paradigma: “Heb ik vijftig miljoen zaadcellen in één milliliter sperma? Hoezo is dat niet gewoon voldoende?”

Hoogleraar Bert Bokhoven baalt van het geschetste beeld: “Ik voel me aangesproken. Als onderzoeker én als man. Een beetje zaadlozing gaat richting de drie milliliter, dan heb je het over honderdvijftig miljoen zaadcellen. Als je dat niet voldoende vindt, dan heb je het over kwantiteit, niet over kwaliteit. Want kwalitatief is één goede zaadcel voldoende als je iemand zwanger wil maken.”

Volgens de onderzoeker zou het goed zijn als de vrouwen naar zichzelf kijken: “Ik zie rondom dit dossier veel vrouwelijke onderzoekers op televisie. Maar niemand die hen de vraag stelt waarom ze zó bizar veel zaadcellen verwachten van een man. Laat hen eerst eens hun aantal eicellen fatsoenlijk tellen, dan praten we daarna verder.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De seksuele revolutie is nooit gestopt. Nu kun je doen wat je wil. Het probleem is dat mensen geen plezier meer beleven aan seks. Zo willen steeds meer blanke vrouwen niet met blanke mannen uitgaan. Ze zijn niet viriel genoeg. En blanke mannen, die willen uitgaan met zwarte of Arabische vrouwen. Het is geen kwestie van ras, maar dat seks nog steeds verboden is voor deze vrouwen. Dat is het ideaal: als je vrijheid hebt, maar het is nieuw.

Reageer
gravatar

De kwaliteit van mijn sperma is heel hoog, maar nooit veel, want ik loos mijn kwakje minstens vier keer per dag. Daarom ben ik helaas afgekeurd als spermadonor.

gravatar

Insemineren met lage concentraties en lage kwaliteit is een soort vaccinatie. Mensen die tegen lage spermakwaliteit zijn, zijn dus een soort antivaxers.

Reageer