Omroep Flevoland

Omroep Flevoland

Kremlin: ‘Russische soldaten moeten mobieltjes voor betreden schoolgebouw in speciale telefoontas inleveren’

Rusland heeft drastische maatregelen genomen nu bekend is geworden dat het gebruik van mobiele telefoons, volgens de Russen zelf, de belangrijkste oorzaak was van de Oekraïense raketaanval op een schoolgebouw met Russische troepen in Makijivka. Alle Russische soldaten moeten hun mobieltjes na het betreden van schoolgebouwen vanaf deze week in een speciale telefoontas inleveren, meldt het Kremlin.

“Het moet maar eens afgelopen zijn met dat staren naar die mobieltjes de hele dag”, zegt een woordvoerder van het Kremlin. “Een schoolgebouw is niét de plek om de hele dag te instagrammen, snapchatten en te bellen naar huis. Dat doen die soldaten maar lekker in hun eigen tijd aan het front.”

Soldaat Boris is na de eerste dag enthousiast over de telefoontas. “Ik kan me veel beter concentreren hier zonder telefoon. En de kans dat we gebombardeerd worden is gedaald, dat is ook wel prettig.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

https://www.frontnieuws.com/de-westerse-reactie-op-de-bevestigde-dood-van-63-russische-soldaten-is-veelzeggend/

Ons is de afgelopen 8 maanden herhaaldelijk verteld dat Rusland catastrofale slachtoffers lijdt. Wat maakt dit zo bijzonder en verdient zoveel aandacht?

De woordvoerder van het Russische ministerie van Defensie gaf vrij en eerlijk toe dat de Oekraïense aanval een “succes” was, terwijl het Oekraïense leger – dat elke dag minstens 200 man verliest – zijn verliezen toedekt en volhoudt dat het Rusland in de pan hakt.

Reageer
gravatar

Opvallend was dat Rusland, dat ZELDEN uitspraken doet over aantallen doden aan de eigen zijde, officieel erkende dat er 63 doden waren gevallen bij de aanval.

De aanval lijkt bovendien zo dodelijk te zijn geweest doordat er ook munitie in of bij het gebouw lag opgeslagen. Een andere blogger die in september nog een ontmoeting had met president Poetin, stelt nu dat er een tribunaal moet komen voor het Russische militaire leiderschap, waarbij hij de militaire top bestempelt als “ongetrainde idioten”.

https://nos.nl/artikel/2458530-kritiek-in-rusland-na-vele-russische-doden-bij-aanval-makijivka

gravatar

Klopt het wat ze zeggen? Dat je mij op wilt eten? Waarom? Wat heb ik jou misdaan? Waarom eet je niet gewoon kip zoals een normaal mens? 😭😭😭