Shutterstock/El Nariz

Shutterstock/El Nariz

Groot vervuilend bedrijf vraagt uitstel deadline klimaatafspraken: ‘Hond heeft plannen opgegeten’

Grote vervuilers vragen uitstel voor de deadline om hun klimaatafspraken na te komen. “De hond heeft onze plannen opgegeten”, zegt een woordvoerder van een olieconcern.

Erg geloofwaardig is het excuus niet, vooral omdat andere grote vervuilende bedrijven met exact hetzelfde verhaal op de proppen kwamen. Dit terwijl goede rapporten met gedegen plannen om de klimaatimpact te verminderen al gauw honderden pagina’s dik zijn.

“Maar onze hond is echt heel groot”, gaat de woordvoerder stug door, terwijl haar gezicht rood kleurt. “Ik ging even de deur uit en toen ik terugkwam had hij alle pagina’s verscheurd en de kaft bungelde uit zijn bek. O ja en onze computer is gecrasht dus ik kan het ook niet opnieuw printen.”

Shell wil boren naar gas in de Waddenzee. Dit zorgt voor gevaarlijke klimaatverandering. Milieudefensie roept Shell op het unieke waddengebied te beschermen. Help je ook mee? Geef tegengas: stuur Shell een sms.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Technisch gesproken: ja, want ze pleiten voor een Zweeds of Zwitsers landbouwsysteem waar boeren tot 100% van hun inkomen uit subsidies ontvangen omdat de door de overheid verplichte teeltmethoden niet rendabel zijn.