Studio Speld

Studio Speld

Polonaise nam de verkeerde afslag en staat nu vast bij knooppunt Hoevelaken

Een polonaise die gisternacht vertrok uit Café Bolle Jan heeft ergens een verkeerde afslag genomen. De feestvierders staan nu vast bij knooppunt Hoevelaken.

“Je vertrouwt toch een beetje op de voorste persoon in de rij”, zegt feestvierder Marco die op plek 35 in de polonaise loopt. “Die persoon heeft de verantwoordelijkheid om een leuke route uit te zoeken, bijvoorbeeld een klein rondje in de kroeg. Je gaat er in ieder geval niet vanuit dat zo iemand een hele provincie gaat doorkruisen.”

Toch is Marco ook kritisch op zichzelf: “Toen we snelweg opliepen, had ik zelf misschien ook kunnen denken van ‘waar gaat dit heen?’. Maar goed dat is achteraf. Bovendien is het ook wel gezellig. Het langste feestje ooit.”

Ook aan de achterkant van de polonaise zit de sfeer er nog goed in, die mensen staan namelijk nog in het café. “Kan jij anders nog een paar shotjes Berentzen Apfelkorn bestellen Marja? Voor de mensen vooraan? Die staan al even droog geloof ik”, roept Harry naar achteren.

Selma die voorop loopt is zich van geen kwaad bewust: “Polonaise? Ik ging gewoon naar huis.”

Ga jij er tegenaan deze feestdagen? Berentzen Apfelkorn staat al meer dan 250 jaar voor sterke drank en genot. Geen 18, geen alcohol.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog werd in Duitsland in het algemeen en ook door Hitler met enthousiasme begroet, hij meldde zich in Beieren vrijwillig voor het leger aan. Hitler had het liefst aan het oostelijk front tegen de Russen gevochten, maar hij werd bij een legeronderdeel ingedeeld dat naar Vlaanderen gestuurd werd om tegen de Fransen te vechten.

Reageer